Vredesduif met olijftak in snavel.

Opnieuw boten naar Gaza

3-6-2010 Zowel de Free Gaza Movement als de European Campaign to End the Siege on Gaza gaan opnieuw proberen de Israëlsiche blokkade van Gaza te breken. Ook enkele Joodse organisaties zijn bezig een schip uit te rusten.

 

De Free Gaza Movement, de organisator van een hulpkonvooi dat 31 mei op weg naar Gaza werd aangevallen door de Israëlische marine, wil de komende tijd opnieuw schepen naar Gaza sturen. Zo heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het vrachtschip Rachel Corrie, vernoemd naar een Amerikaanse vrouw die in 2003 in de Gazastrook de dood vond onder een Israëlische bulldozer, heeft de tocht inmiddels al gemaakt. Ze werd door de Israëlische marine geënterd en opgebracht naar een Israëlische haven. Daarbij vielen geen slachtoffers. Het schip was geladen met medische instrumenten, rolstoelen, schoolspullen en cement. Aan boord waren ook 11 passagiers waaronder Nobelprijswinnares Mairead Maguite en de voormalige adjunct secretaris-generaal van de VN Denis Halliday.

De European Campaign to End the Siege on Gaza is bezig 3 schepen uit te rusten die binnenkort vanuit Turkije als Freedom Flotille 2 naar Gaza zullen varen. De Turkse regering heeft steun toegezegd.
Enkele Joodse organisaties w.o. Jüdische Stimme willen ook een schip laten varen.+

Bron: o.a. www.unitedcivilians.nl