hoofdmenu

Discussie-avond over kernbewapening

Op 19 april zal in het muziekcentrum de IJsbreker in Amsterdam (Weesperzijde 23) een bijeenkomst plaatsvinden om het Nederlandse publiek te informeren over de stand van zaken in de internationale kernbewapening en de voortdurende aanwezigheid van kernwapens in Nederland. De avond loopt vooruit op de grote internationale conferentie over het Non-Proliferatieverdrag die vanaf 24 april in New York zal plaatsvinden.

De bekende Zweedse Europarlementariër Maj Britt Theorin en de Indiase kernwapenactivist Achin Vanaik geven hun visie op de internationale situatie. Naar aanleiding hiervan zullen Nederlandse parlementsleden met elkaar in debat gaan.

Vanuit de Nederlandse vredesbeweging zal onder meer activiste Elise Leijten een bijdrage leveren. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Werkgroep Eurobom, een samenwerkingsverband van diverse vredesorganisaties en de Nederlandse Vereniging voor Medische Polemologie (NVMP).

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en zal plaatsvinden in De IJsbreker op de Weesperzijde 23, onder meer bereikbaar met de metro (halte Weesperplein of halte Wibautstraat) vanaf Amsterdam CS en Amstel.

Karel Koster

Naar: Inhoudsopgave archief of Inhoudsopgave 't Kan Anders


Last Updated 21 maart 2000